أسهل طريقة لعمل الفراخ البانية فى المنزل

تعتبر الفراخ من اكثر انواع اللحوم انتشارا لانها محببة للجميع ويسهل التنويع والتشكيل فى عملها وخاصة لو كانت معده للاطفال ومن الافضل لكى ان تعدى الفراخ البانية فى المنزل بدلا من شرائها من السوق لانها تحتوى على مواد حافظة قد تضر بصحة عائلتك واليوم اقدم لكى طريقة عمل الفراخ البانية 

طريقة عمل فراخ بانية


مقادير الفراخ بانية : – 
1/2 كيلو صدور فراخ مخلية 
علبة زبادى 
بصلة كبيرة مبشوره 
بهارات ( ملح – فلفل )  

طريقة تحضير الفراخ البانية : – 

يتم غسل الفراخ جيدا بالماء والخل والملح 
تقطع صدور الفراخ الى شرائح ( كل صدر يقطع تلت شرائح ) 
تتبل الفراخ بالزبادى والبصل والبهارات
تترك لمده من ساعتين الى يوم كامل 
اثناء التحمير تغلف الفراخ بالبقسماط فقط ( لا يفضل وضع البيض او اى شئ آخر حتى لا تفصل الطبقات عن بعضها )
توضع لمده لا تقل عن نصف ساعه فى الثلاجة 
تحمر فى الزيت على نار متوسطة
 
تقدم ساخنه مع المكرونه وسلطه الطحينه والكاتشب 
وبالهنا والشفا





إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال