طريقة عمل الكبدة بالفلفل الحار

طبق مصري خاص جدا ، كامل القيمة الغذائية وسهل التحضير ورائع المذاق ، تعرفي معنا على طريقة عمل الكبدة بالفلفل الحار

كبده بالفلفل الحار

المقادير :

-نصف كيلو كبدة ضأن
-عصير بصلة متوسطة
‏-1‏ ثمرة فلفل أخضر حار تقطع شرائح
‏-2‏ ملعقة كبيرة عصير ليمون
-نصف ملعقة صغيرة كمون
‏-1‏ ملعقة صغيرة مستردة
-ملح‏
-فلفل
-بهــار‏
-2‏ ملعقة كبيرة زيت
‏-5‏ فصوص ثوم مفري
‏-1‏ ثمرة فلفل أخضر مقطع مكعبات
‏-1‏ ثمرة طماطم جامدة تقطع مكعبات

طريقة التحضير :

-تنزع القشرة الخارجية من الكبد وتقطع شرائح بحجم الإصبع‏
-يخلط عصير البصل وملعقة عصير الليمون ونصف مقدار الثوم والفلفل والطماطم والتوابل وتقلب الكبد في هذا الخليط‏
-يرفع الزيت علي النار في مقلاة حتي يسخن ثم يضاف الكبد ويقلب حتي يتم النضج

– يضاف باقي عصير الليمون ويقدم ساخناً.
بالهنا والشفا

إرسال تعليق

أحدث أقدم

نموذج الاتصال