طريقة عمل محشي الشطة محشي الفلفل بالتتبيلة السرية
اليوم اقدم لك سيدتى طريقه عمل نوع من اسهل انواع المحشي فهى غير مكلفه سواء فى الوقت او المجهود او حتى التكلفه ، ويمكنك ان تقدمى معها مكرونه سواء بشاميل او فرن او حتى ملوخيه ناشفه ( طريقه عمل الملوخيه الناشفه بكل تكاتها ) ، وكمان تعتبر من اكلاتى المفضله اللى لازم اعملها لو عملت محشي كوسه وزاد منى رز لازم اعمل محشي شطة بطريقتى المميزه تابعى معنا المقال التالى
المكونات المطلوبه لتحضير محشي الشطة
- 10 حبات شطه او حسب عدد افراد الاسره
- 2 كوب ارز
- 1/2 كيلو طماطم
- 4 ملاعق لحمه مفرومه زياده او نقص حسب الرغبه ( يمكن الاستغناء عنه تماما )
- 2 مكعب مرقه دجاج
- بهارات ( ملح ، فلفل اسود ، كبابه صينى ، نعناع ناشف )
طريقه تحضير محشي الفلفل المصري
- تغسل الشطه جيدا ويتم ازاله الجزء الاعلى كما فى الصوره
تجهز خلطه المحشي كالتالى
- توضع نصف مقدار البصله المبشوره على النار فى السمنه وتحمر حتى تزبل
- توضع الطماطم المعصوره فوق البصل وتترك حتى تتسبك تمام
- توضع اللحمه ان وجدت ثم البهارات وتترك حتى تنشف الماء تماما
- يطفى على النار ثم يوضع الرز وباقى البصله المبشوره ويقلب الجميع جيدا
- يتم حشو الشطه بالخلطه وتوضع فى صينيه او حله متوسطه وهى واقفه ويمكن غلق الجزء الاعلى بقطع طماطم او سطله طماطماو حتى خلطه بشاميل الى اعلى كما فى الصوره
- توضع على النار ويضاف لها ماء مغلى حتى نصف الحله او الصينيه او اقل بقليل
- يمكنك استخدام الشطه الملونه فى عمل المحشي ولكن شخصيا افضل الخضراء
- تترك على نار هادئه مع اضافه الملح وكبابه صينى فى الماء
- بعد مرور نصف ساعه سوف نلاحظ تسويه المحشي من خلال التاكد من ان الرز قد استوى جيدا
- تدخل الصينيه فى الفرن حتى يحمر الوجهه وتقدم وهى ساخنه مع السلطات وبالهنا والشفا